- Vedoucí ŠJ: Jelínková Kateřina
- Telefon: 734 247 795
- E-mail: jidelna@msmk.cz
- Kuchařky: Hauerlandová I., Paluchová K.,Vrbová B.
- Zásady provozu
Provoz ŠJ se řídí vyhláškou 107/2008 Sb., ve znění pozdějších předpisů , dále nařízením Evropského parlamentu a Rady (ES) č.852/2004 - hygiena potravin a požadavky na stravovací provozy a dalšími předpisy. Jídelníček je sestavován na základě zásad zdravé výživy a dodržování spotřebního koše vybraných potravin.
Provoz ŠJ
Pracovní doba
5:30 - 14:00
Výdejní doba:
- přesnídávka: 8:45 - 9:15
- oběd: 11:45 – 12:30
- svačina: 14:30 - 14:50
Nutriční doporučení pro obědy dětí mš
POLÉVKY | ČETNOST |
Zeleninová | 12 x |
Luštěninová | 4 x |
Rybí | 2 – 4 x |
Obilné zavářky (jáhly, vločky, krupky, pohanka, bulgur, kuskus…) | 4 x |
HLAVNÍ JÍDLA | |
Drůbež (kuře, krůta, slepice) nebo králík | Min. 3 x |
Ryby | 2 -3 x |
Vepřové maso | Max. 4 x |
Bezmasé, nesladké jídlo (včetně luštěnin bez masa) | 4 x |
Sladké jídlo | Max. 2x |
Luštěninové jídlo | 2 x |
Vnitřnosti (játra, ledvinky) | 1 x za 3 měsíce |
PŘÍLOHY | |
Obiloviny (celozrnné těstoviny, rýže, kuskus) | 7 x |
Brambory (v různých úpravách) | 2 – 3 týdně |
Houskový knedlík | Max. 2 x |
ZELENINA | |
Zelenina čerstvá | 8 x |
Zelenina tepelně upravená | 4 x |
NÁPOJE | |
Neslazený, nemléčný nápoj – každý den | ANO |
Mléčný nápoj je vždy doplněný možností zvolit nemléčný – vždy | ANO |
Voda – vždy | ANO |
PŘESNÍDÁVKY A SVAČINY | |
Luštěninová nebo zeleninová pomazánka | 4 x |
Rybí pomazánka | Min. 2 x |
Obilná kaše (rýže, vločky, jáhly, kukuřičná krupice, pohanka, pšeničná krupice..) | 2 x |
Zelenina a ovoce vždy součástí svačiny | ANO |
Celozrnné, vícezrnné, žitné či speciální pečivo (včetně chleba) | 8 x |
Mléčné výrobky (jogurt, tvaroh, sýry) | 1 – 2 x týdně |
Mléko (dítě by mělo vypít 0,2l) | denně |
Smažené jídlo | 1 x měsíčně |